Heeft wedden op FC Utrecht nog zin?

Ondanks dat de competitie er bijna op zit zijn er nog belangrijke punten te verdelen in de Eredivisie. Voor Vitesse en Volendam zijn de kaarten al geschud, maar voor de tickets om Europees voetbal te halen zijn de punten voor de plaats op de ranglijst nog belangrijk. FC Utrecht strijdt bijvoorbeeld nog om een goede uitgangspositie te behouden, hebben de bookmakers FC Utrecht staan als winnende ploeg of gaat de tegenstander met de drie belangrijke punten vandoor? Bij betFIRST kun je een weddenschap afsluiten op je favoriete club uit de Domstad.

Ondanks dat FC Utrecht al vrij zeker is van play-offs voor de Conference League willen zijn de drie punten natuurlijk wel pakken. Maar het is niet de bedoeling dat de spelers onder druk worden gezet door trainer Ron Jans, het elftal kan zonder enige druk voetballen en op een ontspannen manier de drie punten in huis halen. Concentratie is geboden, omdat gemakzucht de gevaarlijkste tegenstander is in dit soort wedstrijden.

FC Utrecht moet een tandje hoger

Het niveau van FC Utrecht zal met de naderende play-offs wel omhoog moeten om Europees voetbal te halen. Ondanks dat de ploeg op de zevende plaats staat, weten zij in het achterhoofd ook dat het niveau van het elftal lang niet voldoende is om Europees voetbal te spelen. De tegenstander van FC Utrecht is waarschijnlijk ook niet van plan om zomaar de punten cadeau te doen.

Op het moment van schrijven staat FC Utrecht zevende in de competitie en heeft aan een punt genoeg om de play-offs te halen voor Europees voetbal. De ploeg uit de Domstad heeft 49 punten, Go Ahead Eagles en Sparta hebben beide 43 punten en kunnen er nog maximaal zes halen. Sparta heeft ook een punt nodig om zeker te zijn van de play-offs voor Europees voetbal.

Hoe is de vorm van FC Utrecht?

De laatste tegenstander van FC Utrecht was Vitesse, de ploeg van Ron Jans won deze wedstrijd met 1-0 tegen het al gedegradeerde Vitesse. Victor Jensen was de gelukkige die de brilstand veranderde in een 1-0 overwinning. Sinds eind maart heeft FC Utrecht niet meer verloren, Feyenoord was in De Kuip een maatje te groot en won met 4-2 van de Domstedelingen. De laatste wedstrijd van deze competitie is uit bij AZ Alkmaar.

Door een knieblessure van Tim Handwerker kan Ron Jans dit seizoen geen beroep meer doen op hem. Ook Mike van der Hoorn is nog niet fit genoeg om de laatste wedstrijden van het seizoen mee te doen. Hopen dat Mike van der Hoorn snel weer fit is zodat hij met de play-offs weer mee kan spelen met FC Utrecht.

Contractverlenging Jens Toornstra

Begin mei was bekend geworden dat het contract van routinier Jens Toornstra was gelicht. Ook het komende seizoen zal hij deel uitmaken van de selectie van FC Utrecht. In 2013 tekende Jens al een contract bij FC Utrecht, die de middenvelder overnam van ADO Den Haag voor bijna een miljoen. Anderhalf seizoen later ging hij naar Feyenoord, dat 3,5 miljoen euro neertelde voor de verhuizing. Daar werd hij twee keer bekerwinnaar en kampioen van Nederland. Ook bij het Nederlands Elftal speelde Jens Toornstra vier interlands. Onder Arne Slot was hij niet zeker van een basisplaats, waarna hij terugkeerde naar de ploeg van de Domstad.

Bij FC Utrecht is hij weer een vaste waarde, Jens kwam 31 keer in actie en begon 21 keer in de basis. Met vier doelpunten en zeven assists is hij een bepalende speler voor het elftal van Ron Jans. Ondanks dat er geruchten rond gingen dat hij naar zijn eerste liefde ADO zou gaan, heeft hij toch gekozen voor een langer verblijf in Utrecht. Met 557 eredivisiewedstrijden op zak kan hij dit aantal nog verder opkrikken.

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws
FC Utrecht nieuws FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws PEC Zwolle nieuws PSV nieuws
RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Fcutrechtnieuws.nl

Bezoek Fcutrechtnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over FC Utrecht van Utrecht. Blijf op de hoogte van de laatste FC Utrecht transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens FC Utrecht wedstrijden.

Fcutrechtnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Fcutrechtnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Fcutrechtnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Fcutrechtnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.